Asigura-te ca esti sanatos!

Stiri

Ce influente are asupra sanatatii suprasolicitarea la locul de munca

Bucuresti, 24 octombrie 2016

Intr-un ritm de munca alert, cand sunt foarte multe lucruri de facut, iar timpul este limitat, exista tendinta de a ramane peste programul obisnuit, fara sa fie constientizate implicatiile pe care acest obicei le poate avea asupra organismului si implicit asupra sanatatii. Suprasolicitarea la locul de munca este un fenomen ingrijorator pentru multe persoane, de aceea e bine sa stim cat mai clar care pot fi efectele, pentru a putea lua masuri de limitare a lor.

Lipsa de somn – petrecand mai mult de opt ore la locul de munca, trebuie sa limitezi fie timpul liber, fie timpul destinat odihnei. De cele mai multe ori este redus timpul pentru somn.

Uiti de obiceiurile bune – obiceiurile bune precum pregatirea unei diete echilibrate, exercitiile fizice zilnice, pot fi usor ignorate cand munca devine suprasolicitanta. Din cauza timpului limitat, risti sa nu mai acorzi aceeasi atentie detaliilor care iti pot influenta sanatatea, de exemplu: mananci pe fuga, ignori diverse nevoi ale organismului (relaxare, nutrienti, hidratare suficienta etc).

Lipsa de energie – cand nu dormi suficient ai mai putina energie pentru a face lucrurile obisnuite, ceea ce iti poate afecta activitatile zilnice.

Capacitate de munca afectata – puterea de concentrare in cazul suprasolicitarii nu este la fel de buna, de aceea exista o mai mare posibilitate sa faci mai multe greseli la locul de munca, ceea ce te face sa fii neproductiv si ineficient.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin utilizarea cookie-urilor, veti beneficia de o mai buna experienta de vizitare a site-ului nostru. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare al acestor informatii. Mai multe detalii aici.