Asigura-te ca esti sanatos!

Stiri

Cat timp trebuie sa dedice angajatorul sanatatii angajatilor

Bucuresti, 27 septembrie 2016

O echipa de lucru productiva este in primul rand o echipa de oameni sanatosi. Preocuparea pentru sanatatea angajatilor trebuie sa fie constanta in orice afacere, iar angajatorul trebuie sa gaseasca o modalitate prin care timpul dedicat sanatatii angajatilor sa nu afecteze activitatea pentru dezvoltarea afacerii.

Cea mai buna optiune pentru a proteja sanatatea angajatilor este asigurarea de sanatate privata. Astfel, cand apare o problema de sanatate, angajatul poate apela la servicii medicale private, acestea fiind decontate de asigurare ori de cate ori are nevoie, conform contractului de asigurare. Prin intermediul asigurarii private de sanatate, angajatorul poate avea siguranta ca oamenii din echipa pot accesa oricand au nevoie servicii care sa sustina recuperarea starii de sanatate. Periodic, angajatorul poate primi un raport de consum la nivel de grup, astfel incat sa poata observa in ce masura serviciile au fost accesate.

De ce resurse de timp are nevoie angajatorul pentru a oferi asigurare privata de sanatate la nivel de grup?

Exista cateva etape care trebuie parcurse pentru a oferi solutia potrivita:

- Stabilirea prioritatilor in ceea ce priveste planul de sanatate pentru angajati;
- Gasirea unui consultant in asigurari private de sanatate alaturi de care sa fie stabilit planul de sanatate;
- Contractarea unui plan de asigurare privata care sa raspunda nevoii de protectie a angajatilor;
- Informarea angajatilor cu privire la asigurarea de sanatate: cum functioneaza, ce acopera, cum poate fi folosita s.a.m.d;
- Verificare periodica a numarului de accesari, a specializarilor accesate, in vederea adaptarii planului de asigurare in functie de nevoile angajatilor.

Prin asigurarea privata de sanatate oferita ca beneficiu extra-salarial, angajatorul are posibilitatea sa ofere suport pentru sanatatea echipei, cu minim de efort.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin utilizarea cookie-urilor, veti beneficia de o mai buna experienta de vizitare a site-ului nostru. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare al acestor informatii. Mai multe detalii aici.