Asigura-te ca esti sanatos!

Stiri

Cand sa te duci la doctor – simptome ingrijoratoare pentru sanatate

Bucuresti, 30 septembrie 2016

Vizita la medic nu trebuie amanata pana in momentul cand simptomele unei boli ajung sa devina atat de deranjante incat sa afecteze activitatile zilnice. Cu cat astepti mai mult pana sa ajungi la medic, cu atat o problema de sanatate se agraveaza si exista riscul aparitiei complicatiilor, iar problema va solicita mai mult timp pentru rezolvare.

Cateva dintre simptomele care trebuie sa ridice semnale de alarma in privinta starii de sanatate si pentru care trebuie sa programezi o vizita la medic sunt:

Senzatie persistenta de oboseala – o senzatie continua de oboseala poate sa aiba mai multe cauze. Daca starea se prelungeste pe o perioada mai lunga de zile, pana la mai multe saptamani, e important sa ceri parerea specialistului. Incearca sa identifici intensificari ale senzatiei si eventuale cauze: efort intens, alimentatie dezechilibrata sau altele.

Senzatie acuta de sete – este normal sa bei mai multa apa decat de obicei cand consumi alimente sarate, sau este foarte cald afara, insa, daca senzatia de sete persista pentru perioade lungi de timp, indiferent ca bei mai multa apa decat de obicei, trebuie sa verifici cauza cu un medic. De multe ori, acest simptom este asociat cu aparitia diabetului, de aceea este esential sa verifici care este cauza.

Vedere incetosata – poate sa fie o afectiune a ochilor, afectiune neurologica sau chiar cardiologica. E important sa descoperi din timp cauza, pentru a putea trata afectiunea corect.

Modificari bruste si semnificative in greutate – de-a lungul sezoanelor pot sa apara modificari in greutate, de exemplu, pe timpul iernii este normal sa castigi cateva kilograme in greutate, iar vara sa scapi de cateva kilograme. Totusi, cand schimbarile de greutate au loc intr-o perioada scurta de timp si sunt semnificative, trebuie sa verifici cu un medic specialist care este cauza, mai ales daca aceste schimbari sunt corelate cu alte simptome (dureri, senzatie de ameteala, vedere incetosata, oboseala).

Orice alte modificari – modificarile in starea de sanatate trebuie tratate cu seriozitate. Apeleaza la sfatului medicului specialist ori de cate ori este nevoie pentru a nu lasa bolile sa avanseze si sa devina mai greu de tratat, solicitand o perioada mai mare de timp pentru refacere si pentru a evita, pe cat posibil, efectele ireversibile.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin utilizarea cookie-urilor, veti beneficia de o mai buna experienta de vizitare a site-ului nostru. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare al acestor informatii. Mai multe detalii aici.