Asigura-te ca esti sanatos.

Stiri

Asigurare de accident vs asigurare de sanatate

Bucuresti, 12 mai 2016

Asigurarile de sanatate si de accident au in vedere protejarea asiguratului, in momentul in care intervine o modificare la nivelul starii lui de sanatate ca urmare a unui accident sau a imbolnavirii.

Astfel, o asigurare de accident contribuie la atenuarea greutatilor financiare rezultate dintr-un accident. Beneficiarul asigurarii poate fi persoana asigurata sau o persoana desemnata de asigurat la incheierea asigurarii, in cazul in care accidentul are drept consecinta decesul asiguratului.

In general, asigurarea de accident poate sa acopere: cheltuieli medicale ca urmare a unui accident, cheltuieli de spitalizare ca urmare a unui accident, incapacitate temporara sau permanenta de munca dobandita ca urmare a accidentului, fracturi, arsuri, interventii chirurgicale ca urmare a unui accident, deces sau repatriere in cazul in care asiguratul se afla in afara tarii. Zona de acoperire pentru asigurarea de accident este pe tot teritoriul Romaniei, dar si in afara tarii.

Asigurarea de sanatate acopera necesitatea medicala ca urmare a imbolnavirii, prevazute in contract. Astfel, prin asigurarea de sanatate pot fi accesate servicii medicale necesare cuprinse in catalogul de prestatii al contractului de asigurare. Aici pot fi incluse consultatii, investigatii, tratamente, analize in ambulatoriu, dar si spitalizare de zi sau continua si/sau interventii chirurgicale in regim de spitalizare.

Aceste tipuri de asigurari pot fi achizitionate si la nivel de grup, ceea ce inseamna ca un angajator are posibilitatea sa ofere drept beneficiu extrasalarial o asigurare de sanatate sau de accident ca forma de protejare a sanatatii acestora. Este un beneficiu important prin care pot fi imbunatatite productivitatea angajatilor si rata de retentie a acestora prin asigurarea unui mediu de lucru care are grija permanent de starea lor de sanatate.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin utilizarea cookie-urilor, veti beneficia de o mai buna experienta de vizitare a site-ului nostru. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare al acestor informatii. Mai multe detalii aici.