Asigura-te ca esti sanatos!

Stiri

Adictii benefice pentru sanatate

Bucuresti, 22 octombrie 2016

Dependentele sunt vazute de cele mai multe ori ca fiind ceva negativ care afecteaza pe termen lung sanatatea, atat fizica, cat si psihica. Insa nu orice dependenta are acest efect. Daca ai in plan o schimbare in bine pentru tine, cel mai bine este sa incerci sa inlocuiesti o dependenta care iti afecteaza sanatatea cu una care iti este benefica. Iata cateva idei pe care poti sa le pui in aplicare.

Dependenta de citit - Sunt multi cei care nu pot adormi daca nu citesc cateva pagini inainte sa puna capul pe perna. Este o metoda simpla prin care poti sa te relaxezi si sa indepartezi grijile de peste zi, cu o lectura placuta.

Dependenta de alergare - Fie ca este vorba de alergarea de dimineata sau pur si simplu exercitii fizice, sunt persoane care au nevoie zilnic de efort fizic pentru a se simti bine. Transforma in obisnuinta placerea de a face efort si ai toate sansele sa se transforme intr-o dependenta benefica.

Dependenta de natura - Daca esti genul de persoana careia ii face placere sa faca plimbari lungi in parc, poti dezvolta o dependenta benefica pe termen lung. Atat miscarea, cat si aerul curat iti vor face bine cu cat mai des alegi sa imbratisati aceasta adictie.

Dependenta de fructe si legume - e important sa oferi organismului necesarul de vitamine si minerale, de aceea e important ca in fiecare zi sa mananci fructe si legume proaspete, iar acest lucru poate deveni o alta dependenta sigura, din punct de vedere al sanatatii.

Dependenta de curatenie - o adictie care cel mai probabil iti ocupa mult timp si energie, insa, care te ajuta sa pastrezi un mediu curat acasa si sa faci efort fizic. E important ca aerul de acasa sa fie proaspat, de aceea aerisirea joaca si ea un rol important in aceast tip de adictie care se poate dovedi a fi una favorabila sanatatii.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin utilizarea cookie-urilor, veti beneficia de o mai buna experienta de vizitare a site-ului nostru. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare al acestor informatii. Mai multe detalii aici.