Asigura-te ca esti sanatos!

Stiri

7 octombrie 2016 - Ziua Mondiala a Zambetului

Bucuresti, 6 octombrie 2016

Zambetul este o alegere personala, atat in momentele cand te simti bine, cat si in cele in care te simti mai putin bine. Cand zambesti, starea ta de spirit incepe sa se imbunatateasca. Mai multe lucruri despre zambet si motive pentru care sa zambesti in fiecare zi, gasesti in randurile urmatoare.

Zambetul te face sa simti bine si sa reduci stresul
Un zambet te ajuta sa iti imbunatatesti starea de spirit si sa creezi mai multe emotii pozitive, chiar si atunci cand ai o stare tensionata. E important sa zambesti pentru a ajuta organismul sa produca hormonii fericirii. Cand razi cu pofta, ajunge mai mult oxigen in creier, ceea ce poate determina o imbunatatire a functiilor cognitive. Chiar si atunci cand nu ai o stare buna, un zambet fortat poate induce creierului aceeasi stare pe care o poti obtine dintr-un zambet real. 

Ajuta la consolidarea relatiilor cu cei din jur
Oamenii se simt mai relaxati in preajma oamenilor care zambesc. Un rol important al zambetului este acela ca poate crea legaturi sociale puternice. Zambind unei persoane putem crea o conexiune la nivel psihologic, iar aceasta ne va raspunde la randul ei cu zambet.

Zambetul este contagios
Cand cineva ne zambeste avem tendinta de a zambi la randul nostru. In felul acesta ii ajuti si pe cei din jur sa se simta mai bine. De multe ori zambim pentru ca cei din jur ne zambesc, uneori chiar si fara sa ne dam seama. Ne putem conecta cu oamenii la nivel psihologic transmitand o stare de buna dispozitie. Oamenii care zambesc mai mult sunt vazuti ca fiind mai prietenosi si placuti.

Daruieste un zambet
Zambeste celor din jur si contribuie la zambetul lor. Un gest frumos sau un simplu zambet poate sa faca cuiva ziua mai frumoasa. Este cel mai simplu lucru pe care il poti face pentru starea de bine a cuiva si in acelasi timp pentru buna ta dispozitie.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin utilizarea cookie-urilor, veti beneficia de o mai buna experienta de vizitare a site-ului nostru. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare al acestor informatii. Mai multe detalii aici.