Asigura-te ca esti sanatos!

Stiri

7 aprilie Ziua Mondiala a Sanatatii

Bucuresti, 7 aprilie 2016

Pe 7 aprilie - Ziua Mondiala a Sanatatii, Organizatia Mondiala a Sanatatii pune accentul pe efectele si preventia diabetului. Pentru ca diabetul este o afectiune din ce in ce mai frecventa in tarile cu venituri mici si medii, organizatia atrage atentia asupra masurilor simple care pot fi luate pentru a preveni sau pentru a intarzia instalarea bolii: mentinerea unei greutati corporale normale, pastrarea unei alimentatii zilnice echilibrate si includerea in programul zilnic de activitati fizice si renuntarea la fumat. Diabetul poate fi controlat prin medicatie si tratament, precum si prin educare in ceea ce priveste alimentatia zilnica.

Cateva statistici emise de Organizatia Mondiala a Sanatatii sunt:

 - 350 milioane de oameni sunt afectati de diabet, la nivel global, iar previziunile spun ca este probabila o dublare a numarului de cazuri, in urmatorii 20 de ani;
 - Peste 1,5 milioane de morti in 2012, au fost din cauza diabetului;
 - 80% din cazurile de diabet au loc in tarile cu venituri mici si mijlocii.

Netratarea diabetului poate duce la afectarea inimii si a vaselor de sange, ochilor, rinichilor si sistemului nervos. Diagnosticarea din timp si tratamentul precum si un regim alimentar controlat tin diabetul sub control, iar pacientul isi poate desfasura activitatile zilnice fara dificultati.

In functie de tipul de diabet, tratamentul poate sa difere de la o persoana la alta. Stabilirea unui diagnostic prespune realizarea unor teste de sange. Atat diagnosticul cat si tratamentul este stabilit de un medic specialist.

Sursa: http://www.who.int/en/

 

Acest site foloseste cookie-uri. Prin utilizarea cookie-urilor, veti beneficia de o mai buna experienta de vizitare a site-ului nostru. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare al acestor informatii. Mai multe detalii aici.