Asigura-te ca esti sanatos!

Stiri

5 obiceiuri simple pentru o sanatate mai buna

Bucuresti, 3 mai 2016

Sanatatea este usor de influentat prin obiceiuri care pot avea efect de lunga durata asupra organismului. Pentru ca de cele mai multe ori obiceiurile nu sunt constientizate este important sa le adoptam pe acelea care ne fac bine. Cele mai importante si totodata sanatoase deprinderi de practicat zi de si sunt:

Suficienta odihna: somnul este important si organismul se reface cel mai bine cand este suficient de bine odihnit. Un organism odihnit are sistemul imunitar pregatit sa lupte cu diverse boli.

Alimentatie echilibrata: alaturi de odihna, la fel de importanta este alimentatia. O dieta echilibrata are in vedere asigurarea diversitatii prin care corpul sa primeasca tot necesarul de vitamine si nutrienti.

Stil de viata activ: sedentarismul este periculos pentru sanatate si de multe ori este asociat cu boli precum obezitatea, diabetul si probleme cardiovasculare. Exercitiile fizice imbunatatesc pe de o parte sistemul imunitar si in acelasi timp contribuie la o dispozitie mai buna.

Evitarea exceselor: echilibrul este un cuvant cheie pentru pastrarea sanatatii. Prea multa munca, o alimentatie dezechilibrata, prea mult sport sau orice alta activitate poate sa dauneze cand nu este pastrat un echilibru in activitati.

Pastrarea unor relatii bune cu familia si prietenii: relatiile bune cu cei apropiati sunt importante pentru o stare psihica buna. Relatiile bune cu cei apropiati ne ajuta sa pastram o perspectiva pozitiva si optimista, ceea ce influenteaza la randul ei o stare de sanatate buna.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin utilizarea cookie-urilor, veti beneficia de o mai buna experienta de vizitare a site-ului nostru. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare al acestor informatii. Mai multe detalii aici.