Asigura-te ca esti sanatos.

Stiri

5 motive pentru care sa te bucuri ca e vara

Bucuresti, 8 iunie 2016

Vreme frumoasa, mai mult soare si un mediu inconjurator plin de verdeata. Sunt ingredientele care ne invita sa ne bucuram de acest anotimp. Vara influenteaza atat dispozitia, cat si starea de sanatate. Cele mai importante argumente pentru care avem motive sa ne bucuram de vara, sunt descrise mai jos:

Vreme frumoasa pentru iesiri in natura – pe timpul verii avem mai multe sanse de vreme frumoasa, iar natura plina de verdeata ne invita sa petrecem mai mult timp afara. Fie ca este vorba de plimbari si jocuri in parc, sau diverse sporturi ce pot fi practicate in aer liber, vara ne invita sa fim activi si sa renuntam la stilul de viata sedentar in favoarea exercitiilor in aer liber.

Consum mai mare de legume si fructe proaspete – in acest sezon sunt disponibile mai multe fructe si legume proaspete pentru consum. Astfel, necesarul de vitamine si nutrienti poate fi asigurat prin intermediul consumului de minim cinci portii de fructe si legume proaspete, pe zi. Este important ca inainte de consum, atat fructele, cat si legumele sa fie spalate sub jet de apa puternic.

Exercitiu fizic prin inot – vara este anotimpul in care sunt cele mai multe concedii de odihna. Pentru ca multe dintre optiunile de concediu implica posibilitatea de inot, sau pur si simplu de joaca in apa, ai o modalitate foarte buna prin care sa te energizezi facand efort fizic distractiv.

Expunere la soare – De cele mai multe ori, posibilitatea de a inota este in directa legatura cu expunerea la soare, un adevarat beneficiu pentru sanatate. Lumina solara ne ajuta sa ne simtim mai plini de energie si mai activi. Ca masura de protectie, asigura-te ca folosesti crema de protectie inainte sa te expui la soare.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin utilizarea cookie-urilor, veti beneficia de o mai buna experienta de vizitare a site-ului nostru. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare al acestor informatii. Mai multe detalii aici.