Asigura-te ca esti sanatos!

Stiri

28 Aprilie – Ziua Mondiala a Sigurantei si Sanatatii la locul de munca

Bucuresti, 28 aprilie 2017

Este important sa fie constientizat la nivel global importanta sigurantei si sanatatii la locul de munca. Un sistem de reguli, drepturi, sarcini bine stabilite, masuri de siguranta si actiuni bazate pe preventie sunt lucruri care au un impact pozitiv asupra sigurantei si sanatatii la locul de munca.

Responsabilitatea unei culturi in care locul de munca sa nu reprezinte o amenintare in ceea ce priveste siguranta si sanatatea revine in aceeasi masura angajatorilor si angajatilor, in conformitate cu legislatia nationala si europeana. Asigurarea unui mediu de lucru in care sunt prioritare siguranta si sanatatea sunt esentiale in orice societate.

Cei mai puternici factori care pot influenta sanatatea angajatilor pot fi mediul de lucru (zgomot puternic, vibratii), mijloace de productie (curent electric, masini, agenti chimici), sarcini de munca (efort fizic, ture de schimb etc).

Ziua Mondiala a Sigurantei si Sanatatii la locul de munca reprezinta in acelasi timp o campanie de senzibilizare, la nivel mondial pentru a concentra atentia catre acest domeniu, in vederea diminuarii numarului de accidente de munca, a imbolnavirilor si deceselor legate de munca.

Asigurarea de sanatate privata pentru angajati sustine sanatatea angajatilor prin suportul financiar pe care il ofera in momentul producerii unui eveniment care afecteaza sanatatea angajatului. Astfel, acesta are posibilitea sa intervina rapid pentru a imbunatati starea de sanatate, fara teama unui dezechilibru financiar. Astfel, angajatii sunt acoperiti, in functie de planul de asigurare, de o serie de  cheltuieli pentru sanatate, in sistemul medical privat. 

Acest site foloseste cookie-uri. Prin utilizarea cookie-urilor, veti beneficia de o mai buna experienta de vizitare a site-ului nostru. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare al acestor informatii. Mai multe detalii aici.