Asigura-te ca esti sanatos!

Stiri

28 Aprilie - Ziua Mondiala a Sanatatii si Securitatii in Munca

Bucuresti, 28 aprilie 2016

Ziua Internationala a Sanatatii si Securitatii in Munca este o zi de constientizare a riscurilor legate de munca. Securitatea și sanatatea in munca este o preocupare a tuturor atat din punct de vedere al companiilor cat si al angajatilor. In acest caz asigurarea de sanatate poate fi completata de asigurarea de accident, ambele putand fi oferite ca beneficii extrasalariale.

Ziua este organizata de Organizatia Mondiala a Muncii si in fiecare an atrage atentia asupra diverselor probleme care pot sa apara in mediul de lucru afectand astfel sanatatea angajatilor. Organizatia Mondiala a Muncii se ocupa cu indrumarea tuturor publicurilor implicate in mediul muncii (angajatori, angajati, guverne) pentru organizarea unor medii de lucru in siguranta la nivel international.

Este important ca fiecare sa isi inteleaga atat drepturile cat si reponsabilitatile pentru ca toata lumea sa aiba posibilitatea unui loc de munca sigur prin care sa nu-i fie afectata sanatatea in mod direct sau indirect, pe termen lung sau scurt. Pe de o parte angajatorii au responsabilitatea de a pune la dispozitie toate instrumentele necesare pentru ca munca sa poata fi realizata in siguranta si la randul lor angajatii au responsabilitatea de a respecta regulile stabilite pentru ca o zi de lucru sa se desfasoare fara riscurile imbolnavirii sau accidentarii.

Pentru a diminua efectele mediului de lucru asupra starii de sanatate a angajatilor, angajatorii au la indemana diverse instrumente printre care si asigurarile de sanatate pentru angajati. Prin asigurarea de sanatate pentru angajati este acoperit riscul de imbolnavire. Astfel, anagajatul are posibilitatea sa trateze din timp o problema de sanatate, fara sa mai aiba teama unor cheltuieli foarte mari pentru tratamente, consultatii s.a.m.d.

Sursa: https://osha.europa.eu/en

 

Acest site foloseste cookie-uri. Prin utilizarea cookie-urilor, veti beneficia de o mai buna experienta de vizitare a site-ului nostru. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare al acestor informatii. Mai multe detalii aici.