Asigura-te ca esti sanatos!

Stiri

26 noiembrie – Ziua Mondiala Impotriva Obezitatii

Bucuresti, 26 noiembrie 2016

La nivel mondial, obezitatea este o boala care afecteaza un segment de populatie din ce in ce mai larg, incepand de la adulti, pana la copii. Obezitatea este de multe ori corelata cu risc crescut pentru multe alte boli cronice. De cele mai multe ori, obezitatea sta la baza unor boli cardiovasculare, dar si a diabetului.
Fiecare organism este diferit si se simte bine intr-un anumit interval de greutate, in functie de mai multi factori. Pentru a reduce riscurile de sanatate asociate obezitatii trebuie sa adopti formule eficiente de reducere a kilogramelor, fara a pune in pericol sanatatea.

Pentru ca cele mai multe persoane care sufera de obezitate au nevoie de sustinerea celor din jur pentru a putea constientiza faptul ca sufera de o maladie, sprijinul prietenilor si al familiei este esential pentru mentinerea unui stil de viata sanatos, dupa vizita la medicul specialist.

Controlul greutatii incepe inainte sa ajungi sa te confunti cu problema obezitatii. E important sa adaptezi dieta la stilul de viata si nivelul de efort fizic depus in fiecare zi. Mesele principale trebuie sa fie regulate, sa nu depaseasca numarul de calorii necesare organismului si pe cat posibil sa fie limitat consumul de fast-food si bauturi carbogazoase, pe baza de zahar. Un stil de viata sedentar poate accentua cresterea in greutate, iar cina luata prea aproape de ora de odihna influenteaza de asemenea cresterea in greutate.

O abodare eficienta in lupta cu obezitatea este schimbarea stilului de viata si mentinerea unei discipline in ceea ce priveste alimentatia si efortul fizic. In acelasi timp trebuie consultat medicul specialist pentru a identifica si eventuale alte cauze care au condus la aparitia afectiunii si care pot ajuta la o schimbare benefica pentru sanatate.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin utilizarea cookie-urilor, veti beneficia de o mai buna experienta de vizitare a site-ului nostru. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare al acestor informatii. Mai multe detalii aici.