Asigura-te ca esti sanatos!

Stiri

20 octombrie - Ziua Mondiala a Osteoporozei

Bucuresti, 20 octombrie 2016

Osteoporoza este o afectiune medicala din cauza careia oasele devin fragile si slabite ca urmare a unei schimbari hormonale sau dificiente de calciu sau vitamina D. Ca urmare, creste foarte mult riscul de a se fractura, chiar si la impact minor sau activitati fizice care nu solicita foarte mult efort, inclusiv un simplu stranut.

Osteoporoza – semne si simptome
Afectiunea poate fi prezenta in corp fara a fi simtite simptome, chiar si pentru mai multi ani. De multe ori osteoporoza este descoperita abia in momentul cand persoana respectiva sufera o fractura. Simptomele asociate osteoporozei sunt durerile cauzate de fracturile oaselor.
Pierderea densitatii osoase este un proces normal care are loc odata cu inaintarea in varsta, insa uneori acest efect este mai accentuat si are loc mai rapid decat in mod normal. In general, femeile au risc mai mare de osteoporoza in primul an de menopauza.

Osteoporoza - diagnostic
Diagnosticul este stabilit de un medic specialist, in urma unor proceduri specifice. Medicul poate sa includa tratament medicamentos, dar poate presupune si anumite schimbari in stilul de viata.
Pentru a evita aceasta afectiune e important sa mentii un stil de viata sanatos, sa asiguri organismului necesarul de calciu si vitamina D, mai ales odata cu inaintarea in varsta.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin utilizarea cookie-urilor, veti beneficia de o mai buna experienta de vizitare a site-ului nostru. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare al acestor informatii. Mai multe detalii aici.