Asigura-te ca esti sanatos!

Stiri

14 noiembrie – Ziua Mondiala a Diabetului

Bucuresti, 14 noiembrie 2016

Ziua mondiala a diabetului implica toate asociatiile membre ale Federatiei Internationale de Diabet, precum si furnizori de servicii medicale, dar si persoane care sufera de diabet sau care risca sa sufere de aceasta afectiune.
Diabetul este o boala caracterizata prin valori crescute ale concentratiei glucozei in sange si dezechilibrari ale metabolismului. Acesta poate fi tinut sub control cu ajutorul tratamentului prescris de medic si printr-o supraveghere atenta a dietei si greutatii. Complicatiile pentru orice tip de diabet sunt similare, in cazul in care nu este respectat tratamentul: deshidratare, probleme de ordin neurologic si vascular, maladii renale, alterare a retinei care poate duce pana la orbire, infectii repetate si greu de tratat la nivelul picioarelor (piciorul diabetic), senzatie de durere si arsura la nivelul picioarelor fara cauze imediat externe.
De multe ori diabetul nu se manifesta decat in momentul cand incep sa apara complicatii. Atunci cand se manifesta, cele mai frecvente simptome ale diabetului sunt senzatie intensa de sete, eliminarea unor volume urinare mari, oboseala, senzatie permanenta de foame, infectii frecvente, intarziere in vindecarea ranilor.
Diagnosticul este stabilit de un medic specialist prin verificarea glicemiei, iar tratamentul este stabilit in functie de mai multi parametri: varsta, gen, activitati fizice desfasurate si eventuale alte boli asociate (obezitate, boli cardiovasculare, afectiuni renala s.a.).
Este foarte importanta adoptarea unui stil de viata sanatos, bazat pe o alimentatie echilibrata si controlata pentru a evita pe cat posibil riscurile de aparitie a diabetului.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin utilizarea cookie-urilor, veti beneficia de o mai buna experienta de vizitare a site-ului nostru. Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu modul de utilizare al acestor informatii. Mai multe detalii aici.